«Шевченко – наш. Він для усіх століть..»

Є у нашій українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям для нас, українців, стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія і сьогодні викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю.

З нагоди 203-ої річниці від дня народження Т.Г. Шевченка 16 березня 2017 року в Ржищівському гуманітарному коледжі відбулося літературно-музичне свято «Шевченко – наш. Він для усіх століть..».

Ведучі заходу Мороз С. та Ющенко Ж. запропонували пройти всім разом життєвими шляхами великого патріота України, який з дитинства зазнав багато горя, відчув на собі весь тягар кріпацтва.

Зворушлива атмосфера, що тривала протягом усього заходу, сприяла розкриттю музичних та декламаторських талантів студентського колективу. Прозвучала поезія «Подражаніє 11 псалму» у виконанні Путаненко Т., «В казематі» - Потеряйко К., уривок із поеми «Сон» прочитала Білюк А., із поезії «Не молилася за мене» - Самолевська В., поетичний вінок із поеми «І мертвим, і живим, і ненародженим…» - Пасічна О., Терещенко А., Ченчик Ю., Михайленко М., Андріюк Н.

Студенти 21-П групи під керівництвом Дуплій В.М. виконали пісню «Думи мої, думи мої…».

Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесним і милосердним, щиро любити свій народ, свою Україну. Кожне слово Тараса ніби із сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.

Літературно – музичне свято підготувала викладач української літератури Терещенко Т.М.

/Files/images/shevchenko/DSCF9188.JPG /Files/images/shevchenko/DSCF9203.JPG /Files/images/shevchenko/DSCF9229.JPG /Files/images/shevchenko/IMG_0316.JPG /Files/images/shevchenko/IMG_0393.JPG /Files/images/shevchenko/IMG_0380.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.